Reisen hit

Reisen hit er ikke noe problem. Sund folkehøgskole ligger på Inderøy. Det tar omtrent 90 minutter å reise fra Trondheim til Inderøy.

Når du først har tatt turen til Inderøy, så anbefaler vi deg å ta deg tid til Den gyldne omvei – det er absolutt verdt et besøk.


Sund folkehøgskole

Reis kollektivt

Vi ser helst at så mange som mulig reiser kollektivt. Det er både enkelt og miljøvennlig.

Reisen hit med tog

Skal du reise til Inderøy uten bil, er det å ankomme Inderøy med tog fra NSB og bestillingstransport et godt alternativ. Da reiser du med Trønderbanen og stasjonen heter Røra. Den ligger cirka 7 kilometer sørøst for Straumen på Inderøy. Merk at tilbringertransport fra Røra må bestilles minimum 3 timer i forveien, og gjelder for et begrenset antall avganger. Se full oversikt over hvordan bestille tilbringertransport fra Røra på Inderøy.

Lokaltoget Trønderbanen fra Trondheim stopper i tillegg til Røra stasjon, på Sparbu og på Steinkjer stasjon, cirka 22 kilometer nord for Straumen.

Reisen hit med buss

Fra både Steinkjer, Levanger og Vanvikan på Fosen kan du reise til Straumen sentrum på Inderøy med buss.

Kommer du fra andre steder i Norge kan du ta Nor-Way Bussekspress til Steinkjer eller Røra og så ta deg videre med alternativ transport.

Reisen hit med bil

Sørover er det 10,5 mil til Trondheim, og cirka 23 mil til både Oppdal og Røros, mens det nordover er 2 mil til Steinkjer, 12,5 mil til Grong og 60 mil til Bodø.

Kommer du sørfra langs E6 har du to alternativer. Du kan ta av ved bensinstasjonen og Elgkroa på Røra, og ankomme Sund folkehøgskole via Flagveien. Veien er svingete og kupert, men går gjennom et vakkert kulturlandskap. Avkjøringen er skiltet med “Den Gyldne Omvei” fra E6.

Alternativet er å kjøre ytterligere cirka 1 km og ta av inn på Fv. 755 til Straumen sentrum på Inderøy.  Turen inn mot Straumen sentrum går delvis langs Borgenfjorden. Avkjøring mot folkehøgskolen er skiltet.

Kommer du nordfra langs E6 kan du ta av på Vist, 6 kilometer sør for Steinkjer sentrum. Du kommer da inn på Fv. 761, som først tar deg til tettstedet Sandvollan, og deretter Straumen, som er kommunesenteret på Inderøy. Kjør gjennom Straumen, over brua, og så er det skiltet mot folkehøgskolen.

Kommer du via Fosenhalvøya i vest, kan du følge Fv. 755 som går fra Vanvikan i Leksvik kommune.

Parkering

Det blir ikke mulig å parkere på skolen under festivalen.

De to nærmeste parkeringsmulighetene er industriområdet på Sundsøya og Sundsand. Det blir skiltet vei til parkeringen.

Parkeringene ligger nord-vest for Sund folkehøgskole