Sundfestivalen

Sundfestivalen er stedet der du kan føle på den legendariske sund-stemningen og høre på god musikk.

Det er utrolig mange gode musikere som har gått på jazzlinja på Sund. Nå kommer de tilbake til skolen, og det er et stjernelag med artister innenfor mange ulike sjangere som kommer. Her får du performance og frijazz, rock og indie, vanlig jazz og sær jazz, singer-songwriter, pop og en masse musikk som ikke lar seg putte i bås (kanskje mest av det siste).

Under festivalen vil tidligere elever få kjenne at Sund fortsatt er Sund, mens de som ikke har vært elever ved skolen får oppleve en intens kortversjon av folkehøgskole. I tillegg til musikken blir det mat- og ølsalg, festivalcamp, foredrag, kunstutstillinger, ulike happenings og generelt god stemning.

Festivalen har 16-årsgrense. Ledsagerbevis aksepteres.

Sundfestivalen - Sund 150 år

Vi feirer at Sund er 150 år

Landets første folkehøgskole var Sagatun folkehøgskole, som ble opprettet på Hamar i 1865. Tre år senere ble den skolen som i dag er Sund folkehøgskole, startet opp på Stjørdal. Skolen har vært i kontinuerlig drift i 150 år, og er i dag landets eldste folkehøgskole.

150-årsjubileumet markeres med en rekke arrangementer gjennom året, og Sundfestivalen er et av disse arrangmentene

Støttespillerne til Sundfestivalen

I Inderøy kommune er vi best i lag, og derfor har kommunen støttet festivalen økonomisk. Grande entreprenør har stilt med gjerdene rundt festivalområdet. Inderøyningen har gitt Sundfestivalen en god avtale på annonser.

De frivillige på festivalen er elever fra skoleåret 2017-2018, så alle må ta godt vare på vaktene og de andre frivillige. Alle som jobber på festivalen er der for at vi skal lage et arrangment som blir hyggelig og godt for både artister og publikum.

I tillegg har vi masse gode sundvenner, naboer og andre som på ulikt vis har bidratt til at festivalen har vært mulig å gjennomføre.