Natalie Sandtorv

Pressefoto Natalie Sandtorv

Natalie Sandtorv er det friske bindeleddet mellom moderne jazz og populærmusikk som vi alle har ventet på. Vokalisten og låtskriveren fra Ålesund har de siste årene for alvor har tatt steget inn i jazzmanesjen.

Vi tror at møtet med Natalie Sandtorv på Sundfestivalen blir massivt, rørende, engasjerende og utfordrende. Tekster og vokal omfavnet av et fyldig teppe av synth, primale grooves og alternativt saksofonspill, gir et musikalsk lydbilde som fenger. Musikken har røttene i plassert i jazz, men speiler seg i urban folk, indie, og spiritual music.

I 2016 mottok hun prisen ”Årets Jazztalent” fra Moldejazz og Sparebank 1 og startet med det på sitt debutalbum, ”Freedom Nation”, som ble spilt inn i februar i Ocean Sound Recordings (Giske, NO) og slippes på Øra Fonogram 6. oktober. Nå reiser de på releaseturnè i Norge, Tyskland og Frankrike.

Bandet Sandtorv har håndplukket til dette prosjektet består av profilerte musikere fra den europeiske musikkscenen. I sommer spilte de på Moldejazz og København jazzfestival, og førstnevnte endte med utsolgt konsert og fantastiske anmeldelser.

Dette skriver pressen om Natalie Sandtorv

“Wondering jazz, meets mind-scorching psych-rock and soaring vocals – all accompanied by dudes in capes and masks. Rest assured, you’ll get far too lost in the experience yourself for this to be considered as self-indulgent as that sounds.” NME, 04.10.17

«Freedom Nation» sitter som et skudd! Sandtorv en musiker som har kreativiteten og kapasiteten som skal til, motet til å gå egne stier, og evnen til å gjennomføre.Med stemme, kropp, komposisjon og musikalsk gjennomføring leverte Natalie Sandtorv medband en kraftfull kvittering for at hun i fjor ble mottaker av Sparebank1 Jazztalentprisen.» Romsdals Budstikke, 18.07.17

Natalie Sandtorv vant Sparebank1 Jazztalentpris i 2016

I juryens begrunnelse heter det:

«Årets SpareBank 1 Jazztalent er en kompromissløs utforsker. Den 28 år gamle sunnmøringen har i mange år øvd, komponert, spilt og improvisert, og jobbet fram svært mange prosjekter som har resultert i gode utgivelser og turnéer – i Norge, Europa, og i Asia.
Selv om improvisasjonsmusikk og elektronikk ofte står sentralt i uttrykket Natalie Sandtorv jobber innenfor, har hun også gjort seg bemerket innenfor melodisk jazzpop.
Med bakgrunn fra Griegakademiet i Bergen, Musikkhøgskolen i Oslo og flere opphold i Berlin, har hun et bredt kontaktfelt og har jobbet med mange ulike musikere. Prosjektene hennes bærer navn som Morning has occured, The Jist, Not on the guestlist, Cokko i tillegg til solo under sitt eget navn.
Årets SpareBank 1 Jazztalent er en fighter og en stayer som ikke er redd for å vise seg fra alle sine musikalske sider. Det hun gjør er utført med overbevisning og med trøkk, enten det er med sterkt eller svakt volum. Hun er konstant på leting, og konstant skapende, og juryen har tro på at Natalie Sandtorv vil få en betydelig rolle i utviklingen av norsk improvisasjonsmusikk.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *